Forældrekøb - studiebolig til dit barn

Hvad er forældrekøb?

Forældrekøb er, når du som forælder køber en bolig, som du lejer ud til dit barn. Der er intet krav om familierelationer. Det kan lige så godt være bedsteforældre, en onkel eller tante osv.

Det kan også være, når voksne børn køber en bolig, som de lejer ud til deres mor eller far. Det kaldes i daglig tale for 'omvendt forældrekøb'

Hvorfor forældrekøb?

I dag er det ofte forældrenes argument, at de vil hjælpe deres barn med et trygt og praktisk hjem under og efter studierne. For mange unge kan det - uden de rette kontakter - være både svært at finde en ledig lejebolig og dyrt at bo til leje i de større byer.

Din lokale home-ejendomsmægler kan både hjælpe med at finde lejligheder, der er egnet til forældrekøb og lejligheder, der kan lejes. 

Hvad koster forældrekøb?

Prisen for forældrekøb afhænger blandt andet af, hvor lejligheden har adresse, den fastsatte husleje, kontantprisen på lejligheden og ikke mindst renten på lånet.

Vi anbefaler, at I søger rådgivning hos jeres bank og hos en revisor for at få foretaget en økonomisk beregning samt få viden om det skattemæssige aspekt.

Forældrekøb har i mange år været en velkendt vej til en studiebolig for mange studerende – især i de store byer.

Det er fortsat muligt at købe en lejlighed og udleje til sit barn, men fra 2021 blev det ikke længere er muligt for nært beslægtede personer at lave et forældrekøb på samme vilkår som tidligere – eksempelvis sker det nu med en lavere fradragsværdi for renteudgifterne.

Kontakt os

Din lokale home ejendomsmægler er klar til at hjælpe dig

Søg ejendomsmægler